:)

Mert a blog az kéremszépen egy spesziális téma!

Cucc,kultúra,meg ami kell!

Címkék

Egyslágeres előadók #2

2008.07.25. 19:12 | Ciompi | Szólj hozzá!

Pár bejegyzéssel ezelőtt a legratyibb egyslágeres előadókat és dalaikat rangsoroltam,így most,mintegy ellenpéldaként a legklasszabbakat próbálom összegyűjteni.
(Előre szólok,lehet,hogy nem lesz olyan színvonalas...)

1. Kim Carnes - Bette David Eyes

Nos,igen,'80-as évek...Talán ekkor termelte ki a popkultúra a legtöbb egynyári slágert.Kim Carnes hangjáért nagy kár.
Egyébként ezt a dalt Gwyneth Paltrow is előadta valamelyik filmjében,persze kevéssé sikeresen.

2. Amii Stewart - Knock On Wood
Bár a dal eredetileg Eddie Floydé,Amii Stewart előadásában vált igazán ismertté.

3. Talk Talk - It's My Life
Több feldolgozást is megélt már ez a dal,a legismertebb a No Doubté,aminek a videója is nézhetőbb,mint ez.Node nem piszkálom már az állatkákat.
 

4. Toni Basil - Hey Mickey
A legismertebb szurkoló-dal,bugyuta szöveggel,még bugyutább videóval,melyben Toni maga is,mint pompomlány tevékenykedik.Mostanság egyébként koreografál.
 

5. Dead Or Alive - You Spin Me Round
Egy igazi homokos dal,homokos zenekarral és még homokosabb énekessel,név szerint Pete Burnsszel,aki valószínűleg nagy hatással volt egy bizonyos japán zenészre,akit a Larukuból ismerhetünk (igen,Hyde lenne az).A hajviselete (ld. Seventh Heaven) és mozgáskultúrája is erre enged következtetni.Sőt,előszeretettel visel olyan szemfedőt(mi ennek a neve?!),amelyet Pete-en is láthatunk az olcsó és gagyi videón.
Burns egyébként már nő.Úgy értem,nővé operáltatta magát,és ennek örömére újra kiadta ezt a dalt,melyet még mindig nem sikerült túlszárnyalnia,a Big Brotheres szereplésével sem.

6. 4 Non Blondes - What's Up
A '90-es évek egyik legnagyobb slágere,Linda Perry különleges hangjával,aki egyébként '95-ben elhagyta a bandát és most dalokat ír Pinknek.

 

7. Bronski Beat - Smalltown Boy
Ismét egy homo...na,ez azért nem homoerotikus töltetű,de valami olyasmi - naszóval egy érdekes hang és egy fülbemászó dallam egy nagyon fura ábrázatú sráctól,akit
jimmy sommerville-nek hívnak.

8. Visage - Fade To Grey
Enyhén Depeche Mode-os beütésű dal,francia aláblablázással,amivel - gondolom - intellektuálissá akarták tenni a videó kompenzálása érdekében.De nem sikerült. 

9. Smash Mouth - Walking On the Sun
Igazi happy (nyappi) dal '97-ből.Nincs mit magyarázni rajta.

10. Frankie Goes To Hollywood - Relax
Nos,ez nem egy igazi egyslágeres együttes,de mivel más így hirtelen nem jutott eszembe,meg egyébként is emeli a színvonalat íme a Relax.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hangyaporond.blog.hu/api/trackback/id/tr36585693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: gagyiság zenebona mozgókép
süti beállítások módosítása