:)

Mert a blog az kéremszépen egy spesziális téma!

Cucc,kultúra,meg ami kell!

Címkék

Katharine Hepburn

2008.05.12. 14:36 | Ciompi | Szólj hozzá!

1907. május 12.-én született Katharine Hepburn,amerikai színésznő.

Már pályafutása kezdetén felfigyelt rá a nagyérdemű,az 1931-es Art and Mrs Bottle című Broadway darabban is brillírozott.A Warrior’s Husband c. film átütő sikerének köszönhetően rengeteg szerepajánlatot kapott,és az 1933-as Morning Gloryban nyújtott alakításáért megkapta élete első Oscar-díját,amelyet még 3 követett(+12 jelölés).
Hepburn egyáltalán nem akart alkalmazkodni a hollywoodi elvekhez,életvitelhez,nem viselt sminket,interjút is ritkán adott.Talán ezért,a közönség egy időre mellőzte,filmjei nem hoztak átütő sikert,sőt,a The Lake című Broadway produkció hatalmasat bukott.
Ám 1938-ban a színésznő visszatért a korábbi hírnevéhez,a Philadelphiai történettel,amelyet 1940-ben meg is filmesített.
Leghíresebb a Spencer Tracey-vel folytatott viszonya,aki házas emberként kezdett a románcba,és annak végéig (Tracey haláláig) házas is maradt.

A teljes cikket megtekintheted itt,még több Katherine Hepburnről itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hangyaporond.blog.hu/api/trackback/id/tr83465022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása